Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, mail mij via:
Mail mij 

of per post of telefoon
Reikipuur – Jikiden Reiki
Werner Tillmanns
Dai Shihan
Kouvenderstraat 233
6431HE Hoensbroek (NL)
Telefoon:+31 (0)6 55 907 911

Mijn naam is Werner Tillmanns, geboren in 1958 in Duitsland. Sinds 1979 getrouwd met mijn Limburgse vrouw. Wij wonen nu samen in Hoensbroek (Parkstad Limburg).

WernerRond 1999 had ik voor het eerst contact met Reiki. Een familielid was langdurig ziek en de artsen om ons heen hadden geen oplossing. Met homeopathie en veel Reiki is er een geweldige verbetering ingetreden. Een jaar later verhuisden wij en de nieuwe buren waren enthousiaste Reiki beoefenaars. Nieuwsgierig door de eerdere “genezing” van mijn familielid mocht ik nu direct kennis maken met Reiki. De behandeling was bijzonder prettig. Dit wilde ik ook leren.

In Düsseldorf vond ik mijn leraar. Reikimeester en schrijver Frank Arjava Petter. Bij hem volgde ik de verschillende opleidingen. In 2005 sloot ik af met de lerarenopleiding. In 2006 organiseerde Arjava een studiereis naar Japan met onder andere in Tokyo het graf van Mikao Usui en de Meji Keizer, in Kurama het klooster en de berg waar Usui Sensei zijn spirituele ervaring had. Daarna volgden wij in Kyoto, bij Tadao Yamaguchi, de Jikiden Reiki cursus Shoden en Okuden. Vergelijkbaar met de westerse Reiki I en II.

Opnieuw was het Reiki vuur aangestoken. Hiermee wilde ik verder. Jikiden Reiki is veel intenser dan de westerse Reiki. Ook veel authentieker. In mei 2007 mocht ik in Düsseldorf bij Tadao Sensei en Arjava de leraargraad in Jikiden behalen, Shihan Kaku. Dit betekent assistent van de leraar. Deze mag les geven in Shoden, Reiki I. Mijn doel is veel ervaring opdoen en daarna Shihan, leraar voor Reiki I en II worden. Dit doel heb ik inmiddels bereikt. Tadao Sensei en Arjava hebben in juni 2008 weer enkele seminars in Düsseldorf georganiseerd. Nadat ik de Shoden, Okuden en Shihan Kaku training herhaald had mocht ik na een inspannende cursusdag het Shihan certificaat en de Gokai rol in ontvangst nemen.

Inmiddels is het oktober 2016.
Net terug uit Kyoto, Japan waar dit jaar het grote Jikiden Reiki Wereldcongres werd gehouden.
Veel interessante sprekers van over de hele wereld.

Een van de hoogtepunten voor mij, was mijn benoeming tot Dai Shihan. Een bijzonder moment.
Trots en bijzonder dankbaar mocht ik van Tadao Sensei het certificaat in ontvangst nemen samen met nog twee Jikiden Reiki vrienden.
Dai Shihan kan men vertalen als senior teacher. Deze mag ook Shihan Kaku opleiden.